Rijnpoort, Antwerpen

Wonen in groene oase in hartje Antwerpen

Het bestaande kantoorgebouw op de Rijnpoortvest in Antwerpen werd gerenoveerd en uitgebreid tot project ‘Rijnpoort’ met appartementen, winkel- en kantoorruimte naar de hand van Stramien architecten.

Met zijn toplocatie in het centrum van Antwerpen en dichtbij het Eilandje, biedt Rijnpoort vergezichten tot aan de Schelde, ruime terrassen, grote raampartijen en een grote daktuin die een groene en rustige oase geeft en dat midden in het bruisend en dynamisch stadsleven.

Aan het bestaande gebouw werden meerdere bouwlagen toegevoegd waardoor de stabiliteit diende gecontroleerd te worden. Waar nodig werd de bestaande structuur verstevigd alsook de fundering versterkt. De verschillende volumes in het gebouw worden aan gegeven door gevarieerde kleuren en texturen.

Het bovenste niveau in witgekleurd beton accentueert het hoogste volume en geeft uitzicht op het MAS, de Kathedraal, de Boerentoren en het Centraal Station.

De noordgevel, aan de Rijnpoortvest, is opgetrokken met de Nelissenbaksteen ‘Super Wit’ uit de Rodruzacollectie, gemetseld met onze Antismetmortel voor weinig zuigende stenen ‘Silomur ASM 106 M15’ – kleur wit en gevoegd met onze voegmortel Joint’in 2001 wit, passend bij de gevelsteen.

     

     

Het gedeelte in de Stijfselrui werd uitgevoerd in een gele genuanceerde baksteen ‘South Carolina 1581’ uit de Deppe Backsteincollectie van Heylen Ceramics en beton.

Aannemer Democo gebruikte voor deze gevel onze Silomur 20/4 grijs voor het metselwerk van de snelbouw-en betonblokken en bijpassende voegmortel Joint’in 2447 lichtgeel.

Met renovatieproject Rijnpoort heeft ook de omgeving een nieuwe look, fietsers hebben betere fietspaden, voetgangers extra ruimte en er is extra groen.

Rijnpoort werd opgeleverd in maart 2021.